Analytiker: Stærkt regnskab kan sende Novo-aktien op fra åbningen

Novo Nordisk har lagt overraskende godt fra land i 2017, vurderer Sydbank, der hæfter sig ved, at Novo formåede at levere en vækst i et kvartal, som selskabet på forhånd havde varslet ville blive afdæmpet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er et stærkt regnskab, til trods for at der var en engangsjustering af rabatter i første kvartal 2016 på 600 mio. kr., som besværliggør sammenligningsgrundlaget. Samtidig har der været patentudløb på Vagifem og prispres i USA, og derfor synes jeg, at det er stærkt at lande en vækst på 3 pct. i lokal valuta. Justeres for engangseffekter vokser Novo med noget mere end 5 pct.,« siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han hæfter sig ved en god fremdrift i salget for selskabets nye midler, Tresiba og Saxenda. Desuden har Novo haft en god omkostningsstyring i kvartalet, vurderer Sydbank-analytikeren.

»Så alt i alt sikrer det en indtjening i kvartalet, der er bedre end ventet,« konstaterer han.

Medicinalgiganten omsatte for 28,5 mia. kr. mod ventet 27,7 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Året før var omsætningen 27,2 mia. kr. i første kvartal.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 13,5 mia. kr. mod ventet 11,9 mia. kr. og 12,3 mia. kr. i første kvartal 2016.

Bundlinjen viste et nettooverskud på 10.156 mio. kr. mod analytikerforventningen 9023 mio. kr. og et nettoresultat på 9455 mio. kr. i samme kvartal året før.

Trods det bedre første kvartal indsnævrer Novo dog forventningerne til en salgsvækst på 0-3 pct. i lokal valuta fra tidligere minus 1 til plus 4 pct.

Væksten i resultatet af primær drift ventes nu at lande i intervallet minus 1 pct. til plus 3 pct. mod en tidligere prognose om et fald på 2 pct. til en stigning på 3 pct.

Samlet set vurderer Søren Løntoft Hansen bestemt, at forventningerne er inden for rækkevidde.

»Tager vi udgangspunkt i regnskabet for første kvartal, så tyder det på, at man som minimum lander i toppen af intervallerne, og jeg vil absolut ikke udelukke, at Novo senere løfter forventningerne. Men jeg tror, at der køres lidt sikkert nu,« siger han.

Kursreaktionen på regnskabet, venter han bliver positiv, også selv om sommerens prisforhandlinger med sygekasserne i USA vedrørende priserne i 2018 fortsat ventes at lægge en dæmper på aktien.

»Men jeg mener godt, at aktien kan stige i niveauet 3-4 pct. på regnskabet,« siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/FINANS