Analytiker ser rentenedsættelse inden for tre måneder

Senioranalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen forudser en rentenedsættelse inden for få måneder i Danmark.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

En selvstændig danske rentenedsættelse inden for de kommende tre måneder ligger i kortene, selv om Nationalbanken ifølge mandagens opgørelse af valutareserven ikke har fundet anledning til sælge ud af den stærke danske krone i løbet af december for af forsvare fastkurspolitikken.

Det skriver senioranalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen i en kommentar til valutatallene. Han konstaterer, at fraværet af intervention i valutamarkedet i december kommer efter tre måneder i træk, hvor Nationalbanken har solgt danske kroner for 6,9 mia. kr. for at svække den danske valuta.

- Med en kurs lige omkring 7,440 ligger den danske krone således fortsat stærkt over for euro. Det betyder, at hvis kronen igen bliver styrket, så vil Nationalbanken hurtigt finde interventionsvåbenet frem igen, skriver senioranalytikeren.

Og netop en styrkelse af kronekursen ventes at blive resultatet, når Den Europæiske Centralbank, ECB, i løbet af de kommende måneden vil annoncerer yderligere lempelser i pengepolitikken for at styrke den europæiske økonomi.

Et sådan tiltag vil øge forskellen mellem de korte pengemarkedsrenter i Danmark og eurozonen og derfor give Nationalbanken behov for en selvstændig danske rentenedsættelse, argumenterer Jan Storup Nielsen.