Analytiker ser C20 komme tilbage på rekordkursen

Det danske eliteindeks vil sætte ny rekord. Sådan lyder en analyse fra aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, forud for, at den danske regnskabssæson for alvor går i gang i løbet af de kommende uger.

- Vi forventer, at mange af de største danske selskaber også i 2016 kan levere nye indtjeningsrekorder, skriver Jacob Pedersen i en analyse.

Rekorderne vil ifølge Sydbank være drevet af moderat toplinjefremgang, vundne markedsandele, fortsatte effektiviseringer, valutakursmedvind og positive effekter fra råvareprisfald.

- Vi forventer desuden, at regnskaberne fra både danske og udenlandske selskaber vil understrege, at den tidlige aktiemarkedsnedtur i år er overgjort. På trods af den blodige start på aktieåret ser vi derfor gode muligheder for, at danske aktier genfinder formen, lyder prognosen fra Jacob Pedersen.

Helt præcist venter Sydbank, at C20 Cap-indekset kan nå op på indeks 1.050-1.150 på 6-12 måneders sigt, svarende til et afkast på 6-16 pct. fra det aktuelle niveau.

Dermed ser Sydbank også gode odds for, at C20 Cap-indekset sætter ny rekord, idet den hidtidige rekord lød på 1064,27 og blev sat 5. august 2015.

Det danske aktiemarked har siden årsskiftet ellers - ligesom det gælder for verdens øvrige børser - været præget at stor bekymring for Kinas økonomiske situation og dermed store aktiekursfald.

Men hos Sydbank er man ikke kun optimistisk med hensyn til det samlede danske eliteindeks. Også når det gælder de enkelte børsnoterede danske selskaber, har man optimistiske briller på.

Sydbank bemærker således, at størstedelen af årets hidtidige meldingerne fra danske selskaber står i kontrast til årets markante kursfald.

- Pandora, Rockwool og ALK Abellò har allerede opjusteret forventningerne til 2015. Chr. Hansen og Tryg har leveret overbevisende regnskaber, mens kun Novozymes og TDC har skuffet væsentligt, skriver Sydbanks aktieanalysechef.

Jacob Pedersen tror heller ikke, at de danske selskaber er for bekymrede i forhold til situationen omkring verdens næststørste økonomi, den kinesiske.

- Vi forventer generelt ingen forværring i selskabernes syn på det kinesiske marked i forhold til situationen for tre og seks måneder siden, vurderer Jacob Pedersen.

Den kommende kan investorerne endvidere se frem til at blive forgyldt med store udbyttebetalinger.

- Med rekordregnskaber i vente fra en lang række selskaber, er der også lagt op til høj udlodning, når aktionærerne skal forkæles med udbyttebetalinger for regnskabsåret 2015, forudser Jacob Pedersen.

Korrigeret for A.P. Møller - Mærsks ekstraordinære udbytte, som blev udbetalt i foråret 2015, forventer Sydbank generelt set rekordhøje udbyttebetalinger i 2016.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk