Analytiker: ReSound-handel er død

Stig Nymann fra Gudme Raaschou bider mærke i, at Sonova, det tidligere Phonak, klart har meldt ud, at de ikke vil vente lang tid på en juridisk afgørelse. Derfor ligner dagens afgørelse dødsstødet for den 15 mia. kr. store handel.

Det er ganske vist ikke hovedsagen, som GN Store Nord og Sonova har tabt i dag ved en tysk domstol, men en positiv afgørelse i dag, det at opnå en midlertidig godkendelse til fusionen, var hele udgangspunktet for, at man ville forfølge hovedsagen - at de tyske konkurrencemyndigheder ikke kunne forbyde transaktionen.

Dermed ser det ud til, at dagens afgørelse kommer til at spænde ben for GN Store Nords 15,5 mia. kr. store salg af sin høreapparatsdivision GN ReSound til Sonova.

Det vurderer analytiker Stig Nymann fra Gudme Raaschou.

"Hvis de ikke får en midlertidig tilladelse til at genemføre fusionen, så er det lig med, at fusioen er død, fordi Sonova ikke kan vente på en endelig afgørelse," siger Stig Nymann til Business.dk.

"Det kommer til at betyde meget på prisfastsættelsen af GN ReSound. Sonova bød den højeste pris, men de andre konkurrenter, der også kunne have betalt dyrt, de kan så heller ikke købe. Så alle dem, der kunne få synergier ud af et køb af GN ReSound, de er ude af spillet," siger Stig Nymann.

"Så skal det være en kapitalfond, der kan drive forretningen bedre end GN. Men hvis en kapitalfond skal købe GN ReSound, så har de en børsnotering i baghovedet som exit-mulighed, men de vil også godt have muligheden for at sælge fra til andre industrielle spillere, og den mulighed har de ikke her. Og kapitalfondene er ikke helt så aggressive p.t., som de har været," siger Stig Nymann.

"Så køberne hænger ikke på træerne for GN Store Nord," siger Stig Nymann.

Han peger på, at GN også kan tage ReSound tilbage og så gennemføre en selvstændig børsnotering af ReSound.

"Det positive scenarie er, at de finder en anden køber. Men jeg hælder til, at de vælger at børsnotere ReSound og deres headset-forretning hver for sig," siger han.

Stig Nymann mener, at dagens meddelelse vil trække værdien af GN-aktien yderligere ned. Han mener, at den skal ned i 53 kroner.

GN-aktien handles klokken 12 i kurs 58,5 - knap to procent højere end tirsdag.