Analytiker: Positivt kvartal gør det nemmere at nå forventninger for Pandora

Pandoras regnskab for første kvartal bør til en vis grad berolige nervøse investorer, der har set sig negative på potentialet i smykkeselskabet på det seneste og sendt aktien ned med omkring 20 pct. siden årsskiftet.

Arkivfoto. (Foto: LIselotte Sabroe/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Godt nok er Pandora fortsat udfordret af svigtende detailsalg, men selskabet overrasker positivt i forhold til de negative forventninger til kvartalet i markedet, siger Michael Friis Jørgensen, der er analytiker hos Alm. Brand Markets.

- I forhold til de meget negative forventninger, så er det klart et regnskab, der overgår forventningerne. Omsætningen er en smule bedre end ventet med en vækst i lokal valuta, der trods alt er 8 pct. i kvartalet, siger Michael Friis Jørgensen.

Inden regnskabet var der blandt andet fokus på, om Pandora ville være i stand til at nå i land med sine 2017-forventninger om en omsætning på mellem 23 og 24 mia. kr. I første kvartal steg omsætningen til 5159 mio. kr., og det er et fint udgangspunkt for at nå i mål, mener analytikeren.

- Der er ikke så langt til at nå deres guidance for indeværende år. Hvis det omsætningen var landet nogenlunde som forventet i første kvartal, så skulle der løbes rigtig stærkt i andet halvår for at nå guidance. Der skal stadig løbes stærkt, men der skal løbes lidt mindre stærkt, siger Michael Friis Jørgensen.

Han vurderer, at aktien bør stige på regnskabet. Det er dog svært at vurdere, hvor meget, da der er mange short-positioner i aktien. Men omkring 5 pct., mener han.

/ritzau/FINANS