Analytiker om Coloplast: Lettelsens suk over bedre end frygtet regnskab

Det var på forhånd ventet, at Coloplasts regnskab for første kvartal af 2016/17 ville være en lidt tam omgang, men det var slet ikke så slemt som ventet. Det vurderer analytiker ved Sydbank Søren Løntoft.

Foto: Torben Christensen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Coloplast havde i kvartalet en organisk vækst på 6 pct. mod forventningen om 5,4 pct. blandt analytikere adspurgt af Ritzau Estimates.

Regnskabet har sat gang i en stigning i aktien, der ved middagstid bliver løftet med 3,8 pct. og ligger øverst i C20 Cap.

»Det er egentlig forståeligt nok, at aktien stiger. Det er et fornuftigt regnskab, der er en lille spids bedre end ventet«, siger Søren Løntoft.

»Før regnskabet var der sat spørgsmålstegn ved, om Coloplast ville være i stand til at nå helårsprognosen, og derfor er det et lettelsen suk«, fortsætter han.

Analytikeren henviser til, at selskabet ved regnskabet fastholder forventningen om en organisk vækst på 7-8 pct. for hele året. Og med en vækst på 6 pct. organisk i første kvartal, er der større sandsynlighed for, at Coloplast når i mål.

»Den her bedre end frygtede udvikling betyder, at Coloplast ikke skal løbe helt så hurtigt som frygtet for at nå 7-8 pct«., siger Søren Løntoft.

Han hæfter sig særligt ved, at forretningsområdet Kontinens klarer sig en del bedre end ventet i kvartalet. Her var der en organisk vækst på 5 pct. i kvartalet, hvor analytikerne havde regnet med 3 pct.

Det var på forhånd frygtet, at lagerreduktioner i USA ville påvirke divisionen negativt, sådan som det også har været tilfældet i de seneste kvartaler.

»Noget af det, jeg bider mærke i, er en bedre end frygtet udvikling i Kontinens. Her var der ventet en mere behersket vækst. Men Coloplast siger nu, at lagerniveauerne er reduceret. Det betyder, at distributørerne formentlig igen skal til at opfylde lagrene og bidrage til væksten«, siger han.