Analytiker om børsnotering af sparekasse: Næppe den store betydning

Den ventede børsnotering af Sparekassen Sjælland på fondsbørsen i København 3. december kommer næppe til at betyde det store for investorerne. Det mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»En betydelig del af bevæggrunden for, at Sparekassen Sjælland lader sig børsnotere, må være overgangen fra garanter til aktionærer og dermed sikre en bedre omsættelighed. I den forstand er det "mere af det, som allerede findes". Det vil være overraskende, hvis børsnoteringen vil betyde noget særligt for investorerne«, skriver Per Hansen i en kommentar.

Han tror ikke, at Sparekassen Sjælland bliver en ny favoritaktie.

»Der findes i forvejen rigeligt med bankmateriale at handle på børsen«, uddyber Per Hansen og tilføjer, at investorerne har tredje kvartalsregnskaberne i frisk erindring, og Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Sparekassen Sjælland alle skuffede investorerne.

Efter regnskaberne er de større bankaktier faldet med 5-10 pct.

Ud over 26.000 garanter, der bliver aktionærer i Sparekassen Sjælland, kommer aktionærkredsen til at omfatte den almennyttige fond, Fonden for Sparekassen Sjælland, med en ejerandel på 6 pct., AP Pension med en andel på 6,4 pct. og Købstædernes Forsikring med en andel på 3,8 pct.

Sparekassen Sjælland omfatter 42 filialer - deraf 15 fynske filialer - med 523 ansatte.