Analytiker: Norden-aktiens fald er overgjort

Nordens aktie er faldet med op imod 5 pct., efter at rederiet onsdag morgen har fremlagt sit regnskab for tredje kvartal. Men det kursfald er lige i overkanten, mener Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Læs mere
Fold sammen

- Det, synes jeg, er overgjort i forhold til resultatet og de værdier, Norden har. Men jeg godt forstå, at investorerne er nervøse i forhold til 2016, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Af Nordens regnskab for tredje kvartal fremgår det, at rederiet for helåret 2015 nu venter et driftsresultat (EBIT) på 70-90 mio. dollar mod tidligere 70-100 mio. dollar. Det ser Jacob Pedersen i sig selv ikke som problematisk.

- Det, man som investor ikke kan undgå at blive lidt bekymret for, er imidlertid, hvad der kommer til at ske på fragtmarkederne. Nu ser vi en situation, hvor raterne i tank stadig er fornuftige, men peger nedad og samtidig er faldet i fjerde kvartal - hvilket er meget atypisk, påpeger Jacob Pedersen.

- Og når Norden er ude at sige, at det svage marked, vi ser i øjeblikket, også vil give en svær start på 2016, så indikerer det også, at man ikke skal forvente et stort indtjeningsår i 2016, tilføjer Sydbank-analytikeren.

Omkring to timer efter rederiet har offentliggjort sit regnskab, er Norden-aktien faldet med 4,2 pct. til 132,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk