Analytiker: Markedet vil sende Carlsberg-aktien op grundet ny plan

Carlsbergs indtjening er fornuftig. Det mener Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, efter at bryggeriet leverede en indtjening før særlige poster (EBIT) på 3465 mio. kr. i bryggeriets regnskab for tredje kvartal.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var bedre end analytikernes forventninger, der ifølge data indsamlet af Ritzau Estimates lød på en EBIT-indtjening på 3114 mio. kr.

- På talsiden ser det egentlig ganske fornuftigt ud. Carlsberg har haft et ganske godt tredje kvartal, hvor de har fået indtjeningen lidt op i gear igen - efter et skuffende andet kvartal - hjulpet af bedre vejr på nogle af deres markeder, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Indtjeningen er især hjulpet på vej af vejret hen over sommersæsonen.

- I Vesteuropa havde man en indtjening, der er bedre, end jeg havde regnet med, mens man i både Asien og Østeuropa har haft en indtjening, der var betydeligt bedre, end jeg havde regnet med, forklarer Morten Imsgard.

Resultatet af den primære drift i Vesteuropa blev på 1987 mio. kr. mod 2038 mio. kr. i samme periode året før. Her havde analytikerne ventet 1983 mio. kr. I Asien blev det 868 mio. kr. mod 664 mio. kr. i samme periode i 2014. Her havde analytikerne ventet 792 mio. kr.

Bryggeriet har desuden taget de første skridt til en omstruktureringsplan kaldet 'Funding the Journey', der skal forbedre Carlsbergs indtjening og pengestrømme og indebærer en samling af både tidligere initiativer samt en række nye tiltag.

Morten Imsgard forventer, at markedet kommer til at have fokus på netop de planer.

- Det er for mig overraskende, at de allerede nu er i stand til at melde en del af vejen hen imod den nye strategi ud. Og det viser egentlig bare, at der er et betydeligt indtjeningspotentiale, som er uforløst i Carlsberg, som de i de kommende år skal arbejde på at få indfriet, siger Sydbank-analytikeren.

Han vurderer videre, at Carlsberg-aktien i onsdagens handel kommer til at stige omkring 5 pct. på baggrund af dagens udmeldinger.

- Tredje kvartal er bedre end det, man kunne have forventet i kølvandet på andet kvartal. Og den tidlige udmelding af dele af deres strategi med et relativt stort potentiale, tror jeg, at markedet vil tage rigtig godt imod, mener Morten Imsgard.

»Cees 't Hart har fundet den usentimentale kniv frem«