Analytiker: Hæderligt Topdanmark-regnskab

Forsikringskoncernen Topdanmark har leveret et regnskab lidt under middel i første kvartal, hvor blandt andet dårligt vejr og lave renter dog har været med til at trække resultatet nedad.

Forsikringskoncernen Topdanmark har leveret et regnskab lidt under middel i første kvartal, hvor blandt andet dårligt vejr og lave renter dog har været med til at trække resultatet nedad.

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, der følger Topdanmark som aktieanalytiker i Sydbank, efter at forsikringskoncernen onsdag middag er kommet med regnskab for første kvartal.

Topdanmarks resultat var over hele linjen en spids under forventninger. Især det forsikringstekniske resultat og investeringsresultatet landede lavere, end analytikere adspurgt af Ritzau Estimates havde ventet.

- Der er ikke mange superlativer at sætte på det her regnskab, men jeg vil dog alligevel sige, at Topdanmark kommer nogenlunde hæderligt gennem de første tre måneder af året. Man må sige, at det har været et svært kvartal med dårligt vejr og uhyggeligt lave renter, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Topdanmark kommer ud af første kvartal med et nettoresultat på 310 mio. kr., hvilket var en tilbagegang fra 418 mio. kr. i samme periode året før og et stykke under de 361 mio. kr., som analytikerne havde ventet.

Topdanmark opjusterer dog forventningerne i forbindelse regnskabet forventningerne til hele året, så selskabet nu venter et resultat på 1000-1100 mio. kr. mod 900-1000 mio. kr. før regnskabet.

Derimod nedjusteres forventningerne til præmievæksten, så der nu ventes en negativ vækst på 1 pct. mod tidligere flad vækst, som følge af en større kundeafgang inden for erhverv og industri og øget konkurrencepres i det private segment.

Det kan vække en lille smule bekymring, mener Jacob Pedersen.

- Når Topdanmark ikke går og har planer om de helt store effektiviseringsprogrammer, så er det selvfølgelig en udfordring at opretholde indtjeningen, når indtægterne viger. Det er et vidne om, at de gode tider, som man har set i en længere periode, måske vil se lidt anderledes ud i de kommende år, hvor nogle af de mindre spillere på markedet rykker ind med mindre afkastkrav end de børsnoterede danske forsikringsselskaber, siger han.

I forbindelse med regnskabet løfter Topdanmark sit aktietilbagekøbsprogram, så det nu venter at købe aktier tilbage for ekstra 100 mio. kr. i 2015, så det samlede tilbagekøb lander på 1,9 mia. kr. inklusive 384 mio. kr. overført fra 2014.

Forsikringskoncernen agter desuden at indfri kapitalbeviser for 350 mio. kr. 18. juni, og i stedet udstede nye kapitalbeviser for 750 mio. kr. - altså 400 mio. kr. ekstra.

- Investorerne kan gode lide Topdanmark på grund af selskabets aktietilbagekøbsprogram, og allerede nu bliver der lagt op til en justering, så man sender yderligere 400 mio. kr. tilbage i 2016, hvilket er positivt for investorerne, siger Jacob Pedersen.

Topdanmark-aktien falder 4,6 pct. til 200,50 kr. oven på regnskabet.