Analytiker: G4S-Regnskab godkendt med mine øjne

Halvårsregnskabet fra verdens næststørste sikkerhedsfirma, G4S, får i Sydbanks analytiker Jacob Pedersens øjne stemplet "godkendt", mens det i forhold til markedskonsensus ligger lidt svagere.

"Det ser ganske fornuftigt ud. Jeg havde ikke ventet så stor en del af indtjeningen i første halvår, som jeg tror, mange andre havde, så på indtjeningen kommer de faktisk bedre ud, end jeg havde regnet med, men stadigvæk ligger de lidt under konsensus," siger analytikeren til RB-Børsen.

Ifølge Bloomberg News konsensus-estimat var der ventet et halvårsoverskud på 62 mio. pund (680 mio. kr.), mens det rent faktisk blev på 61,3 mio. pund.

"Den positive side i det her regnskab er helt klart deres værdihåndtering, som klarer sig væsentligt bedre end forventet, mens den almindelige vagtforretning ligger lidt svagere, end jeg havde regnet med både på omsætning og indtjening," lyder vurderingen fra Jacob Pedersen.

Han peger på, at den organiske vækst i første halvår har været utrolig stærk med en stigning på 7,5 pct. For vagtforretningen var den organiske vækst på 6,7 pct., mens værdihåndteringen voksede med hele 10,5 pct. organisk.

Samlet steg omsætningen med 11,8 pct. til 2263,9 mio. pund i første halvår.

(RB-Børsen