Analytiker: Et svagere Novozymes-regnskab end forventet

Overordnet set var Novozymes' regnskab for første halvår på linje med forventningerne - dog med nogle få negative overraskelser i de forskellige divisioner.

Novozymes kerneforretning er produktion af enzymer til blandt andet vaskemidler og fødevarer. (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Særligt landbrugsdivisionen har ikke det væksttempo som ventet. Sådan lyder analysen fra Sydbank.

»Det skyldes, at der har været nogle udfordringer i USA, hvor blandt andet sojabønneproducenterne har været noget tilbageholdende med at købe Novozymes produkter, og det koster på væksten«, siger senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

Det nedsatte væksttempo er også den primære årsag til, at Novozymes er nødt til at tage deres organiske vækstforventninger en smule ned, forklarer han.

Bioenergidivisionen skuffer også en smule, fordi den er præget af meget hård konkurrence, og det taber Novozymes forretning på.

»Der er ekstremt hård priskonkurrence i det amerikanske marked for enzymer til enthanolproduktion, og det gør ondt på Novozymes i øjeblikket«, siger analytikeren.

Med et regnskab, der er svagere end forventet i nogle divisioner, forventer Morten Imsgard, at kursen på Novozymes-aktien vil falde med et par pct. Kort efter børsåbning onsdag falder Novozymes-aktien med 8,3 pct. til 298,30 kr.