Analytiker: Driften i FLSmidth skuffer i generelt svagt regnskab

Der er et enkelt lyspunkt i FLSmidths regnskab for tredje kvartal på ordresiden, men ellers er der generelt set tale om en række mindre skuffelser, hvor der igen er dystre ord om situationen i mineindustrien.

Foto: ERIK REFNER. Topchef i beton- og minefabrikselskabet FLSmidth, Thomas Schultz
Læs mere
Fold sammen

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, efter at FLSmidth er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Læsningen af regnskabet kræver, at man holder tungen lige i munden, da FLSmidth har sat til-salg-skilt på sin bulkmaterialehåndteringsforretning, som derfor nu indgår som en ikke-fortsættende aktivitet.

- Overordnet set er tallene dårligere end forventet, hvis man tæller den gamle struktur med. Der er en mindre overraskelse på ordresiden, men det ændrer ikke ved, at driftsindtjeningen er svagere end ventet, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

FLSmidth har i lang tid været udfordret af, at mineindustrien, som selskabet leverer udstyr til, har det svært. I torsdagens regnskab er der ikke opløftende at hente på den front, konstaterer Jacob Pedersen.

- Hvis vi ser på ordene omkring markederne, så snakker FLSmidth om dårligere betingelser inden for mineindustrien, hvor flere kunder lukker butikkerne og har lavere investeringsbudgetter, siger han.