Analytiker: Det skal du holde øje med i regnskabssæsonen

Nordeas seniorstrateg Henrik Drusebjerg giver her et par gode råd til, hvad og hvem du skal holde øje med i den kommende regnskabssæson

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskabssæsonen står for døren, og der forventes flotte resultater fra de danske selskaber. Men det betyder langt fra børsfest for de danske aktier.

”De høje forventninger til de danske selskaber er i høj grad allerede indbygget i deres aktiekurser, så hvis ikke de kan indfri forventningerne, eller deres forventninger bedømmes som usandsynlige, så får de en på lampen,” siger Henrik Drusebjerg, seniorstrateg hos Nordea.

Ro på investeringerne

Hans råd til investorer er at være forsigtig. At investere i aktier, som ikke er specielt konjunkturfølsomme, idet det helt store spørgsmål fortsat er, hvorvidt den genfundne opturstakt forvandler sig til nedtur i et frygtet dobbelt-dip.

”På det danske aktiemarked er det i høj grad et selskab som Novo. Folk skal have insulin uanset, om der er finanskrise eller ej,” siger Henrik Drusebjerg.

Hans fokus vil dog netop være på de virksomheder, som står for det modsatte – de konjunkturfølsomme selskaber, som leverer til industri og produktion. Det er nemlig her, man først opdager, hvis nedturen igen er ved at snige sig ind.

”Det er A.P. Møller-Mærsk, FL Smidth og DSV , som man skal holde øje med. Vi må jo gå ud fra, at virksomhederne er hurtige til at tilpasse deres forventninger. Hvis ordrebogen begynder at svinde, så er det jo virksomheden selv, der opdager det først,” siger Henrik Drusebjerg.

Fokus afhænger af udlandet

Men udlandet kan hurtigt stjæle billedet fra de danske regnskaber.

”Der skal bare et dårligt nøgletal fra USA til, så ryger al fokus fra regnskabssæson. Ganske som sidst. I slutningen af juli måned, så vi virksomheder levere ganske flotte regnskaber, men alligevel væltede kurserne ned. Der var nemlig kommet dårlige tal fra USA, som signalerede, at dobbelt-W’et var rykket lidt tættere på, end vi havde lyst til,” siger Henrik Drusebjerg.

Hvis han skal pege på de to virksomheder, som der er størst forventninger til i løbet af det næste år, så er det de danske giganter A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank.

”Danske Bank skal gøre comeback efter finanskrisen. De kommer selvfølgelig fra et relativt lavt udgangspunkt ligesom resten af finanssektoren, men Danske Bank fylder meget i det danske aktieindeks. Derfor slår de høje forventninger til dem hårdt igennem på gennemsnitsforventningerne for hele det danske marked,” siger Henrik Drusebjerg og fortsætter:

”Det er jo det samme med A.P. Møller-Mærsk. Selskabet ligger i en lukrativ situation, hvis der bliver vækst -så får de glæde af olien og glæde af øget containerefterspørgsel osv.”