Analytiker: Det lille økonomiske opsving fortsætter

Det lille økonomisk opsving i Europa fortsætter. Det konkluderer analytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en kommentar.

Foto: FRANCOIS LENOIR.
Læs mere
Fold sammen

»Vi har i løbet af formiddagen fået foreløbige PMI-tal for juli for euroområdet, Tyskland og Frankrig. PMI-tallene var til den svage side, og for euroområdet faldt PMI-indekset for industrien en smule, mens PMI-indekset for servicesektoren faldt lidt mere i juli«, konstaterer han og konkluderer:

»Trods faldene ligger PMI-indeksene fortsat på niveauer, der indikerer, at væksten i år bliver stærkere end sidste år. Dermed tyder tallene altså på, at det lille økonomiske opsving i Europa fortsætter ufortrødent.«

PMI-indeksene måler, hvordan indkøbscheferne i de respektive lande ser den øjeblikkelige aktivitetsudvikling, og giver derfor en idé om, hvorvidt økonomien er på vej frem eller ej.

Det samlede indkøbschefindeks for euroområdet, PMI, landede på 53,7 mod indeks 54,2 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 54.

For servicesektoren faldt PMI'en til 53,8 mod indeks 54,4 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang til indeksværdi på 54,2.

Indekset for fremstillingsindustrien blev på 52,2, hvor økonomerne regnede med indeks 52,5 efter det i juni hed 52,5.