Analytiker: Carlsberg-chef sætter sig igennem

Carlsberg-analytiker Jens Houe Thomsen understreger, at morgenens omfattende ledelsesrokade i den danske bryggerigigant, skal ses som selskabets topchef Jørgen Buhl Rasmussens forsøg på at sætte sit eget hold.

Foto: Linda Henriksen
Ud over de menige medarbejdere i Carlsberg skal en lang række bryggeri-direktørrer nu også ud og finde sig et nyt job.

Og ifølge analytiker Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank er det et helt klart signal fra Carlsbergs topchef Jørgen Buhl Rasmussen om, at han nu forsøger at sætte sig eget hold.

”Dagens udskiftninger skal ses som, at der nu er kommet en ny anfører, der vil sætte sig eget hold. Det har betydet farvel til en lang række topchefer, og det er typisk, når en ny direktører kommer til, at der også kommer ændringer i ledelsen omkring ham,” siger han.

Med dagens omfattende udskiftning i Carlsberg ryger Vice President Jan Hillesland og Senior Vice President Alex Myers ud, og de afløses af Khahil Younes, der er udnævnt til Senior Vice President, Group Innovation, Sales & Marketing, og Nils Østbirk er udnævnt til Senior Vice President, Western Europe.

Også Senior Vice President Jesper Bjørn Madsen, der i flere år har stået i spidsen for Carlsberg i Asien, forlader selskabet. Carlsberg har endnu ikke fundet hans efterfølger men arbejder på sagen.

”Efter købet af Scottish & Newcastle er Carlsberg blevet en langt større og mere global virksomhed. Det kræver i hele organisationen et stærkt lederskab med international erfaring. Vi har en ambitiøs strategi, som har medført ændringer i vore processer, organisation og kultur. Fremadrettet vil international erfaring og stærke evner til at eksekvere være nøgle-kompetencer,” hedder det i en kommentar fra topchef Jørgen Buhl Rasmussen.

Khalil Younes kommer fra en stilling hos Coca-Cola, mens Nils Østbirk er hentet hos L'Oreal.