Analytiker anbefaler Atlantic Petroleum: Stor stigning i vente

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum (AP) skal noteres i Oslo, og det er en tur, som man som investor bør deltage i.

Foto: GARY CLEMENT. Boreplatform.
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer Aktieugebrevet.

»Børsen i Oslo er et langt større marked for bl.a. råstoforienterede selskaber, og derfor ser vi denne ekstra notering som en genvej til at øge opmærksomheden om AP,« skriver ugebrevet, der vurderer, at aktien i dag lever en stille, illikvid og ensom tilværelse på Nasdaq OMX København med A.P. Møller-Mærsks olieforretning som sin »eneste peer«.

AP-aktien handler i øjeblikket på det laveste niveau i mere end to år. Aktien lukkede fredag i 138 kr.

»Vi venter, at noteringen i Norge skaber et tiltrængt opmærksomhedsløft til AP og alene den forbedrede likviditet (og sandsynlige øgede analytikerdækning) bør kunne føre til kursstigninger,« skriver ugebrevet, der derfor anbefaler, at man deltager i emissionen med forventningen om pæne tocifrede procentuelle stigninger i løbet af de kommende 6-12 måneder, »såfremt emissionen gennemføres med succes og nærmer sig fuldtegning«.

Er man »den forsigtige investor«, kan man tegne færre aktier i emissionen og supplere med flere aktier, når resultatet foreligger.

Tegningen kan tidligst lukkes den 6. december kl. 16.30, og de nye aktier ventes optaget til notering med første handelsdag 12. december.