Analytiker advarer: Hold snitterne fra Kina-aktier

Selvom man kunne blive fristet af at købe kinesiske aktier oven på de seneste par måneders solide kursfald, så bør man som investorer gå langt uden om. Sådan lyder det fra Danske Invest, der i stedet anbefaler investorerne at kigge mod Europa og Japan.

Aktiemarkedet i Hongkong ikke så højt prisfastsat, vurderer Danske Invest, og aktierne handler generelt set til en markant lavere P/E-værdi, end tilfældet er i Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROLEX DELA PENA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Invest peger først og fremmest på, at det som investorer er meget at være opmærksom på, at der ikke er tale om ét kinesisk aktiemarked.

Der er dels fastlandsmarkedet, som er svært tilgængeligt for udenlandske investorer, og hvor der har været store kursfald de seneste måneder, og så er der markedet i Hongkong, hvor internationale investorer har lettere adgang.

Chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen fra Danske Invest peger på den begrænsede adgang som en af årsagerne til, at man i første omgang skal holde sig væk fra de kinesiske fastlandsaktierne.

Derudover vurderer han, at aktierne trods store fald i løbet af sommeren er for dyre og overvurderede. Da markedet toppede i juni handlede ikke-finansielle virksomheder til P/E-værdier (price/earning, red.) omkring 40.

- De brede fastlandsmarkeder er faldet 20-30 pct. fra toppen i juni. Trods dette fald er der efter vores vurdering stadig tale om et dyrt og overvurderet marked, hvorfor prisfastsættelsen alene taler for yderligere aktiekursfald. Dertil kommer kedelige udsigter for Kinas økonomi, lyder det fra Bo Bejstrup Christensen i en analyse.

Derudover nævner han, at det kinesiske fastlandsmarked er præget af en meget mudret marked, hvor gennemsigtigheden er lav, og hvor myndighederne fra tid til anden forsøger at påvirke udviklingen, hvilket man har set gennem sommeren, hvor der er blevet lavere begrænsninger af forskellige slag for at bremse kursfald.

Det har man senest set i denne uge, hvor der er blevet sat begrænsninger på at "shorte" aktier.

Derimod er aktiemarkedet i Hongkong ikke så højt prisfastsat, vurderer Danske Invest, og aktierne handler generelt set til en markant lavere P/E-værdi, end tilfældet er i Kina.

Alligevel anbefaler Danske Invest ikke at købe aktier her, da indtjeningsudsigterne fremadrettet er "kedelige".

I stedet for at overveje at kigge mod Kina i jagt på afkast på ens investeringer lyder anbefalingen i stedet at se mod de lidt mere lokale himmelstrøg, hvilket man passende kan kombinere med lidt japansk.

- Glem de kinesiske aktier. De aktier, investorer lettest kan investere i, har kedelige udsigter, og aktierne på fastlandet svarer mest af alt til et kasino, lyder det fra Bo Bejstrup Christensen.