Analytiker: 2 gode nyheder burde få Vestas til at stige mere

Vestas har hele to gode nyheder at glæde sig over fredag. Først nyheden om den mulige fusion mellem Gamesa og Siemens og siden en mulig megaordre fra USA. Det ville ganske givet have givet en større positiv kursreaktion, hvis det ikke havde for den forestående brexit-afstemning i Storbritiannien.

At den mulige fusion skaber verdens største vindspiller - Siemens/Gamesa - har kun journalistisk interesse, og betyder i praksis ikke noget, vurderer analytiker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

Det vurderer analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen, der mener, at USA-ordren som lyder på 2000 megawatt (MW) ikke er uventet.

USA-ORDRE IKKE UVENTET

- USA-ordren har været rygtet til mange forskellige (selskaber, red.), men på det seneste, har den været rygtet som gående til Vestas, siger han til Ritzau Finans og oplyser, at det er en af de nyheder, som markedsdeltagerne havde ventet komme hen over sommeren.

Selv om nyheden var mere eller mindre ventet, så understreger han, at det fortsat er en betinget ordre, men at det absolut ikke er en uvæsentlig nyhed.

- Det har en stor værdi med så stor en ordre, understreger Michael Friis Jørgensen.

Vestas har tidligere i år fået en 1000 MW-ordre fra Norge og for år tilbage, havde man en rammeaftale med EDP på over 2000 MW inklusive en option.

For at understrege størrelsen af den mulig endelige ordre, fremhæver Michael Friis Jørgensen, at han på et normalt år regner med en ordreindgang på omkring 8500 MW for Vestas. Dermed er den mulige endelige amerikanske ordre knap en fjerdedel af et års ordreindgang.

Et andet positivt element ved USA-ordren er, at den understøtter den positive udvikling i USA-markedet.

- Det ser ud til at ordrerne nu begynder at komme efter den fire-årige PTC-forlængelse tidligere i år, siger han.

ANDEN GODE NYHED FREDAG

Michael Friis Jørgensen fremhæver, at den betingede USA-ordre er den anden gode nyhed for Vestas i dag, fredag.

- Det virker som, en fusion mellem spanske Gamesa og tyske Siemens er lige op over, og går den igennem, som det tyder på, så er det positivt for Vestas, vurderer han.

- Nuvel det giver hårdere konkurrence, men man får en spiller mindre, og det er mere væsentligt og positivt, konstaterer han.

Den konsolidering, der sker i vindbranchen er en større fordel, vurderer han.

At den mulige fusion skaber verdens største vindspiller - Siemens/Gamesa - har kun journalistisk interesse, og betyder i praksis ikke noget, vurderer analytikeren.