Analysehus råder investorer til at satse på nedtur for Ambu

Den succesfulde danske producent af hospitalsudstyr Ambu er under angreb.

ARKIVFOTO: CEO Lars Marcher fra AMBU Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Således anbefaler det uafhængige London-baserede analysefirma The Analyst i en ny rapport, at en række store investorer skal sætte deres penge på, at den danske aktie kommer til at falde.

Det skriver Finans.

»Aktien er stærkt overvurderet, skriver analytiker Jue Huang, som vurderer, at der skal barberes mere end 3 mia. kr. - eller 31 pct. - af markedsværdien.«

Danske Banks analytiker Thomas Bowers og Ambu selv er uenige i analysen. The Analyst lever af at udpege selskaber, som efter firmaets opfattelse handles alt for dyrt eller billigt. Kunderne er institutionelle investorer.

Allerede i dag har en stribe investorer anført af hedgefondene Parvus og Bodenholm satset på, at den danske aktie taber værdi, skriver Finans.

Ambu er i de seneste år steget markant på børsen som følge af blandt andet øget omsætning og indtjening. I det seneste regnskabsår rundede omsætningen 2 mia. kr., mens resultatet på bundlinjen nåede 250 mio. kr.

Med en markedsværdi på 13 mia. kr. er virksomheden dog samtidig blandt de dyreste, når man ser på, hvad aktionærerne betaler for at få del i indtjeningen.

Det skyldes ikke mindst store forventninger til produktet aScope, et videoskop til at se ned i de øvre luftveje på patienter på hospitalerne. Det skal være med til at skabe mindst en høj encifret vækst i omsætningen hvert år frem mod 2020. En vækst, som selskabet har stillet investorerne i udsigt.

Ifølge The Analyst er det dog langtfra sandsynligt, at Ambu også kan høste den indtjening på produkterne, som aktionærerne regner med.

»Forventningerne til marginer og overskud er for høje,« skriver Jue Huang således.

Vurderingen er baseret på, at Ambu ifølge The Analyst tager en så høj pris for videoskoperne, at det ikke for alvor kan betale sig for hospitalerne at bruge Ambus udstyr frem for udstyr fra den store japanske konkurrent Olympus.

Skal det kunne betale sig, vil Ambu være tvunget til at sænke priserne, hvilket vil gå ud over indtjeningen, lyder rationalet.

Ambu-topchef Lars Marcher afviser.

»Den vækst, vi har set, som er på 100 pct. inden for aScope i det seneste år, er et godt bevis på, at der er mange sygehuse, som jo er presset på økonomien, som tror på, at det faktisk er rigtigt, at de kan spare penge«, siger han.