Analyse: Novo skuffer men har langsigtet potentiale

Novo Nordisk fremlagde et noget skuffende regnskab for de første ni måneder af 2013, men på et års sigt tror AktieUgebrevet på en god investering.

Foto: Søren Bidstrup. AktieUgebrevet tror på, at Novo Nordisk-aktien vil stige fra godt 900 kroner til over 1.100 kroner i løbet af et år. Dog skal man så korrigere for, at aktien til nytår splittes i forholdet én til fem.
Læs mere
Fold sammen
»Specielt er omsætningen »blot« steget med 8,3 pct. til 62,4 mia. kr. og driftsresultatet på 24,1 mia. kr. er steget 10,2 pct., noget under markedets forventninger,« noterer AktieUgebrevet.

Ugebrevet ser på kort sigt usikkerhed, men fastholder, at der er et langsigtet potentiale i medicinalkoncernens aktie. Kursmålet på et års sigt sættes til 1145 kr. mod en børskurs fredag på 914 kr.

Aktieugebrevet ser toplinjen i Novo-regnskabet som klart svagere end ventet og nedjusterer forventningerne til såvel omsætning som nettooverskud fra henholdsvis 87 mia. kr. til 85 mia. kr. og fra 26 mia. kr. til 25,5 mia. kr.

»Udsigterne på det amerikanske marked for 2014 synes desuden mere usikre end tidligere år, og vi vil derfor anbefale kortsigtede investorer at afvente en mere præcis 2014-guidance i forbindelse med 4. kvartalsregnskabet til januar, da aktien kan komme under pres indtil da,« konkluderer ugebrevet.

Det fremhæves dog, at vurderingen langsigtet fortsat er positiv, hvilket kurspotentialet på 25 pct. på et års sigt viser.

»Novo-aktien handles til en forventet 2013 P/E på 19, hvilket er det laveste siden 2009. Vi forventer fortsat et endeligt brud af kurs 1.000, men dog sandsynligvis først i 2014 nu,« forudser ugebrevet, der slutteligt fremhæver, at aktien splittes til nytår.

»Investorer skal være opmærksom på at der per 2. januar 2014 gennemføres et aktiesplit i forholdet 5:1. Aktiesplit er historisk set ofte en gunstig psykologisk faktor for aktiekursen på den lange bane,« skriver ugebrevet.