Amerikanske statspapirer tog et styrtdyk efter rentemøde

Renterne på de amerikanske statspapirer tog et styrtdyk torsdag, efter at den amerikanske centralbank undlod at hæve renten.

Janet Yellen ligger ikke skjul på vurderingen af, at amerikansk økonomi står over for nye trusler fra udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: WIN MCNAMEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og med en tilsyneladende stigende frygt for, at højere renter vil give bagslag for det igangværende opsving i den amerikanske økonomi, tog obligationsmarkedet fløjlshandskerne af og sendte renterne markant lavere.

Den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lukkede med en rente på 2,19 pct. efter et fald på 10 basispoint. Renten toppede i godt 2,30 pct. inden Federal Reserves mødeafslutning.

Fredag morgen er markedet volatilt, og renten svinger rundt om 2,18 pct. på markedet i Tokyo.

Ved dansk lukketid klokken 17 torsdag lå den amerikanske rente i godt 2,28 pct.

Det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank endte med en fastholdelse af renten.

På pressekonferencen i kølvandet af mødet i Federal Open Market Committee noterede centralbankchef Janet Yellen, at USA er blevet beskyttet fra den globale storm, men tilføjede et "indtil videre".

Janet Yellen lagde ikke skjul på vurderingen af, at amerikansk økonomi står over for nye trusler fra udlandet, hvilket har fået FOMC til at vurdere, at der fortsat er behov for støtte til vækstscenariet.

- Yellen ønsker at sikre, at USA fortsat er i spidsen af den globale økonomiske velstand. USA skal være lokomotivet, der trækker verden ud af den langsomme globale vækst, siger investeringsofficer Dan Veru fra Palisade Capital Management i New Jersey til Bloomberg News.

Næste møde i Federal Open Market Committee er 28. oktober efterfulgt af årets sidste møde 16. december.

Begge møder kan blive startskuddet for sidste del af normaliseringen af den amerikanske pengepolitik efter syv års kamp mod finanskrisen, da flertallet af FOMC-medlemmerne torsdag vurderede, at Federal Reserve stadig bør hæve renten en gang i år.

Torsdagens økonomiske nøgletal viste et skuffende tal for påbegyndt boligbyggeri i august, mens antallet af byggetilladelser modsat overraskede positivt.

Og fra arbejdsmarkedet var der 264.000 førstegangsledige amerikanere i sidste uge. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der ventet 275.000 nye ledige.

Fredag rundes ugen af med ledende indikatorer.

TV: Eksperter: Amerikansk rentestigning kommer til december