Amerikanske selskaber stormer på børsen med noteringer

I en noteringsbølge, der minder om 1990'ernes glade dage under dotcom-boblen, haster selskaber i USA nu for at blive børsnoteret i det hurtigste tempo i flere år.

Der har været travlt på de amerikanske børser i 2014. Ikke mindre end 42 selskaber med en samlet udbudsværdi på 8,3 mia. dollar eller ca. 45 mia. kr. er blevet børsnoteret i USA i årets første to måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MOORE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke mindre end 42 selskaber med en samlet udbudsværdi på 8,3 mia. dollar eller ca. 45 mia. kr. er blevet børsnoteret i USA i årets første to måneder.

Det skriver Wall Street Journal.

Dermed deler 2014 pladsen med 2007 som året med det største antal børsnoteringer siden 2000, lige inden årtusindeskiftets internetboble sprang. Ligesom dengang er det i år højteknologiske selskaber og i særdeleshed biotech-selskaber, som fylder godt op i noteringerne.

Selskaberne søger ifølge analytikere at benytte sig af de høje aktiekurser og den store interesse fra investorernes side efter flere års tørke på den front i årene efter finanskrisen.

- Bølgen af interesse bringer nogle selskaber ud af gemmerne, som ellers ikke ville have kunnet blive børsnoteret førhen, udtaler William Bowmer, chefanalytiker hos Barclays, til Wall Street Journal.

På visse målinger er markedet for børsnoteringer mere ophedet end det var i 2007, på nippet før finanskrisen slog til. Dengang var investorerne villige til at betale seks gange omsætningen for nye børsnoteringer. I år er tallet på 14,5 gange omsætningen for nye børsnoteringer. Der er dog langt til toppen af dotcom-boblen i 2000, hvor investorerne i snit betalte 30 gange et selskabs omsætning for nye børsnoteringer.