Amerikanske selskaber oplever bedste kvartalsresultat siden 2011

Mere end halvdelen af den samlede vækst i nettooverskud, der blev rapporteret fra 200 store børsnoterede virksomheder i første kvartal, skyldtes et fald i virksomhedernes overordnede skatteprocent.

Mere end halvdelen af den samlede vækst i nettooverskud, der blev rapporteret fra 200 store børsnoterede virksomheder i første kvartal, skyldtes et fald i virksomhedernes overordnede skatteprocent. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Det skriver The Wall Street Journal.

Ifølge en analyse, foretaget af The Wall Street Journal, skyldes mere end halvdelen af den samlede vækst i nettooverskud, der blev reporteret af 200 store, børsnoterede selskaber, at virksomhedernes overordnede skatteprocent er faldet.

For en tredjedel af selskaberne faldt skatteudgifterne, mens selskabernes resultat før skat steg.

Skattelettelserne hjælper selskaberne med at føre overskuddene til nye højder på S&P 500-indekset. Tallene for første kvartal for de børsnoterede selskaber steg ifølge Reuters med 25,3 pct.

Skattelettelserne fra december, sænkede skatteprocenten for selskaber til 21 pct. fra 35 pct.

»Det er tydeligvis ikke kun økonomien, der står bag virksomhedernes profitter. Ændringerne for skattepolitikken er også en del af det,« siger Joseph LaVorgna, der er cheføkonom hos Natixis, til The Wall Street Journal.

Overskuddet i S&P 500-selsaberne ventes at stige til niveauet for indtjeningen i fjerde kvartal 2011 ifølge Thomson Reuters.