Amerikanske investorer vakler

Forud for møde i den amerikanske centralbank rutsjer aktierne op og ned.

Foto: Scanpix. Op og ned. De amerikanske aktier har svært ved at finde et jævnt leje forud for mødet i den amerikanske centralbank senere på ugen.
Læs mere
Fold sammen
De amerikanske investorer har tilsyneladende svært ved at finde ud af, hvilket ben, de skal stå på. Mandagens aktiehandel var på den ene side helt oppe at ringe på det højeste niveau i ni måneder, men endte samtidig med at slutte dagen i minus over hele linjen.

Onsdag begynder et to dage langt møde i den amerikanske centralbank, hvor det forventes, at banken holder renten nede i nærheden af nul. Men for investorerne er der mere end selve renten at komme efter, idet enhver politisk udmelding om økonomiens helbred vil blive nøje målt og vejet.

"Jeg tror ikke, at de (i Centralbanken, red.) er så bekymrede for inflation endnu, og det er højst usandsynligt, at de vil hæve renten," siger Will Hepburn, der er direktør for Hepburn Capital, til cnnmoney.com.

Efter den turbulente mandag lukkede de tre toneangivende indeks alle i rødt. Dow Jones faldt 0,34 procent til indeks 9.337,95, ligesom Nasdaq var nede med 0,40 procent til indeks 1.992,24, og S&P-indekset lukkede i et fald på 0,33 procent til indeks 1.007,10.