Amerikanske investorer høster aktiegevinster

De amerikanske aktier fortsatte torsdag nedturen i takt med, at mange investorer nu sælger ud for at høste gevinsten af de seneste måneders kursstigninger.

Foto: Scanpix
De amerikanske aktier er mere eller mindre steget uafbrudt siden lavpunktet blev nået 9. marts. Det store S&P 500-indeks er i perioden steget næsten 48 pct., og juli måned bød på de største aktiestigninger i 20 år.

Investorerne frygtede onsdag, at ledigheden i USA ville vise værre takter. Men torsdag kom tallene for, hvormange amerikanere der meldte sig arbedjsløse i sidste uge. Antallet fra 588.000 i den foregående uge til 550.000, og det var markant færre end de 580.000 nytilmeldte arbejdsløse, som økonomerne havde forventet.

Bekymringerne for den store jobrapport for juli, som offentliggøres fredag, er dermed gledet i baggrunden. Men investorerne solgte torsdag så kraftigt ud, at det overtrumfede de positive meldinger fra arbejdsmarkedet.

Dow Jones Industrials-indekset sluttede torsdagen med et minus på 0,26 pct. S&P 500 faldt 0,57 pct., mens Nasdaq lukkede 1,00 pct. lavere.

Aktieanalytikere forudser, at udsalget vil fortsætte lidt endnu, og at markedet derved vil sætte sig med yderligere 5-7 pct.