Amerikanske aktier tabte pusten

Kurserne på de amerikanske børser så mandag ud til at fortsætte opturen. Men da børslukningen nærmede sig, gik de i rødt.

Foto: Reuters.
Læs mere
Fold sammen
De amerikanske aktiemarkeder kunne mandag ikke følge op på den foregående uges fine takter. Trods stigninger fra børsernes åbning, endte de toneangivende indekser mere eller mindre, hvor de var startet.

Kurserne har ellers været stabilt opadgående den seneste tid. De fire foregående børsdag har budt på pæne stigninger, og det har betydet, at aktierne nu er oppe i det højeste niveau i ti måneder.

Fokus lå mandag på finanssektoren. Citigroup-analytikere kom med en positiv anbefaling, der pegede på, at der stadig er fortjeneste at hente på sektorens værdipapirer trods de seneste fem måneders kursstigninger. Biotek-aktierne fik også luft under vingerne, efter det kom frem, at lægemiddelproducenten Warner Chilcott vil købe Procter & Gambles biotek-arm.

Trods de gode takter, valgte investorerne at trække stikket hjem, da lukketiden nærmede sig. Dow Jones Industrials endte i et lille plus på 0,03 procent, Nasdaq Composite sluttede i minus 0,14 og Standard & Poor 500 i minus 0,05 procent.