Amerikanske aktier steg på pæne nøgletal

Investorerne kom igen på banen onsdag og handlede de amerikanske aktier op, efter at øknomiske nøgletal gav håb om at recessionen er aftagende.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Hussalget steg en lille smule i maj med 0,1 pct., hvor analytikerne havde ventet en uændret aktivitet. Endvidere viste The Institute for Supply Managements produktionsindex en stigning til indeks 44,8 i juni fra 42,8 i maj. Indekset viste også, at kundernes lagre er meget lave, hvilket indikerer at der skal mere gang i produktionen.

Især teknologi-aktierne Intel, Microsoft og Cisco trak op onsdag, og på selskabsfronten kunne general Mills melde om et kvartalsresultat, der var næsten dobbelt så godt som for et år siden.

Ford Motor meldte om et fald i salget i juni på 11 pct. i forhold til sidste år. Men faldet var mindre, end man har set de foregående måneder. Chryslers salg faldt imidlertid med 42 pct. i juni i forhold til for et år siden.

Dow Jones Industrials-indekset sluttede onsdagen med en stigning på 0,68 pct., mens Nasdaq og S&P 500 faldt henholdsvis 0,58 og 0,43 pct.