Amerikanske aktier: Små udsving mens markedet venter på nyt i toldstrid

Foto: SPENCER PLATT

Bekymringer over en mulig handelskrig mellem EU og USA holder investorerne på sidelinjen torsdag, hvor de amerikanske aktier er åbnet en smule lavere.

Kun Nasdaq-indekset holder akkurat næsen over vandskorpen og stiger med 0,03 pct. S&P 500-indekset falder 0,2 pct. fra åbningen, og Dow Jones-indekset ligger 0,4 pct. nede.

Reuters skriver, at bekymringer over en mulig handelskrig mellem EU og USA opvejer optimisme omkring en mulig politisk løsning i Italien.

USA har torsdag eftermiddag annonceret straftold på europæisk stål og aluminium. Også Canada og Mexico skal til at svare told på de varegrupper, oplyste USA's handelsminister Wilbur Ross torsdag.

Spørgsmålet er om EU vil svare igen på tolden. Samtidig er USA i infight med Kina, idet Trump-administrationen tirsdag annoncerede told på kinesiske varer og lagde restriktioner på kinesiske investeringer.

Ud over risikoen for en handelskrig holder investorerne godt øje med udviklingen i Italien, hvor der dog er faldet ro over børserne oven på tirsdagens panik, hvor den toårige rente noterede den største stigning i 22 år.

Den toårige italienske rente falder torsdag med næsten 50 basispoint og lagt sammen med rentefaldet onsdag, er tirsdagens rentestigning på over 150 basispoint nu næsten gået i sig selv igen.

En stribe regnskaber har torsdag skabt opmærksomhed om detailsektoren, heriblandt Sears, der falder 11 pct. fra åbningen. Varehuskæden havde underskud i første kvartal, der også bød på faldende omsætning. Sears vil nu lukke 72 butikker ud af i alt 100, der ikke er overskudsgivende.

Også lavpriskæderne Dollar General og Dollar Tree har skuffet med deres regnskaber, og falder henholdsvis 7,7 pct. og næsten 12 pct. Indtjeningen i Dollar General landede på 1,36 dollar per aktie i kvartalet mod ventet 1,40 dollar ifølge Reuters. Dollar Trees salg var lavere end ventet, og indtjeningen på 0,67 dollar haltede langt efter konsensus, der forudså et overskud på 0,85 dollar.

Ikke alt ser dog sort ud i detailsektoren. Tøjkæden Burlington Stores har overrasket positivt med sit regnskab og stiger over 7 pct.

Efter børslukketid kommer også supermarkedskæden Costco med regnskab. Costco falder 0,1 pct. fra åbningen.

/ritzau/FINANS