Amerikanske aktier sluttede ugen blandet

En højst volatil uge sluttede fredag på Wall Street. Aktierne sluttede blandet, mens investorerne afventer, at den nye amerikanske centraladministration for alvor tager fat på kriseløsningen.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det toneangivende Dow Jones Industrials-indeks faldt fredag med 0,29 pct., men sluttede dog ugen over den psykolgiske grænse, kurs 8.000, i indeks 8.098,99. Teknologibørsen Nasdaq lukkede til gengæld med et plus på 1,08 pct. Og også det store S&P 500-indeks lukkede højere efter en stigning på 0,79 pct.

Ugen har været præget af både positive og negative regnskabsmeddelelser, og markedet er forberedt på det værste.

Dog skuffede General Electics fælt, da selskabet meldte om lavere salg og lavere indtjening, end analytikerne havde frygtet. Det sendte aktien ned med 11 pct.

Omvendt overraskede Google positivt med en melding om højere salg, end markedet havde ventet og en indtjening der lå i den øverste ende af estimaterne. Det sendte IT-aktien 6 pct. op.

På medicinalområdet har verdens største aktør, Pfizer, indledt forhandlinger om at overtage Wyeth. Medelelsen påvirkede ikke Pfizer-aktien sænderligt, men Wyeth steg 13 pct.