Amerikanske aktier slår ny rekord: 80 pct. af regnskaberne overrasker positivt

S&P 500 indekset og Nasdaq Composite lukkede tirsdag aften i nye rekordniveauer efter endnu en runde stærke regnskaber fra blandt andet Twitter og Coca-Cola. Men den positive stemning er ikke nået til Asien og Europa.

Amerikanske aktier slog rekord i tirsdagens handel. Foto: Reuters/Brendan McDermid/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

Og velkommen til en finansmorgen, hvor alle snakker om amerikanske aktier, der tirsdag aften - endelig - lukkede i deres højeste kurser nogensinde. Den positive stemning fra USA er dog ikke smittet af på resten af verden, og i Asien falder de fleste markeder, mens europæiske futures peger på negativ åbning. Regnskabssæsonen fortsætter med fuld knald på, og Novozymes har onsdag morgen leveret det første C25-regnskab.

3 ting du skal vide inden markedet åbner:

  • De to store amerikanske aktieindeks S&P 500 og Nasdaq Composite lukkede tirsdag på nye rekordniveauer, hvilket betyder, at de nu er kommet sig fuldstændig efter efterårets store nedtur. Den seneste stigning kommer på ryggen af en overraskende stærk regnskabssæson i USA, hvor næsten 80 pct. af virksomhederne indtil videre har slået analytikernes forventninger. Tirsdag var det Twitter, der var med til at sætte den positive tone. Det sociale medie fremlagde et regnskab, der var bedre end ventet og viste, at overskuddet i første kvartal voksede fra 61 til 191 millioner dollars. Aktien steg knap 16 pct., hvilket markerede dens bedste dag siden oktober 2017. Coca-Cola og Hasbro, legetøjskoncernen bag My Little Pony og Transformers, kom også med stærke regnskaber. Det hjalp på investorernes humør i USA.
  • Novozymes kom onsdag morgen som det første C25-selskab med regnskab for første kvartal. Enzymvirksomheden har nedjusteret forventningerne til organisk vækst i 2019, men fastholdt resten af sine prognoser. Omsætningen for kvartalet endte på 3,48 mia. kroner, hvilket var under analytikernes estimat på 3,60 mia. kroner.
  • Den tyske indikator for erhvervstillid, IFO, kommer ud onsdag morgen, og det kan være med til at sætte tonen for den europæiske handelsdag. Investorerne håber på et stærkt tal, efter at ZEW-indekset, der er en tillidsindikator for den tyske økonomi, slog forventningerne, da det kom ud i sidste uge. Der har været tegn på en afmatning i den tyske økonomi, så ethvert tal, der peger på det modsatte, vil blive modtaget med kyshånd hos investorerne. Et solidt IFO tal kan derfor få både aktier og euroen til at stige.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

  • Kl. 10.00: Tyskland - IFO indikator for erhvervstillid, april
  • Kl. 16.30: USA - olielagre for uge 16

Virksomheder i fokus

  • Microsoft og Facebook kommer begge med regnskaber, når det amerikanske marked lukker onsdag.
  • Boeing kommer også med regnskab fra første kvartal. Flyproducentens 737 Max fly har været ramt af flyveforbud siden marts efter to flystyrt.
  • Den schweiziske storbank Credit Suisse slog analytikernes forventninger med sit regnskab for første kvartal.

Markederne lige nu - Kl. 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -0,6 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,3 pct.
Japans Nikkei 225: -0,4 pct.
Sydkoreas Kospi: -1 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,3 pct.
Tysklands DAX 30: -0,2 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: -0,1 pct.
Nasdaq: -0,3 pct.
Dow Jones Industrial Average: -0,1 pct.