Amerikanske aktier: Signet Jewelers stråler over Wall Street

Arkivfoto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Shannon Stapleton

. Signet Jewelers, der blandt andet forhandler de danske Pandora-smykker, starter onsdag ud i topform i Wall Street med et plus i aktiekursen på 20 pct. til 52,97 dollar.

Samlet åbner de amerikanske aktiemarkeder onsdag med plusser. Plusset er størst for det Dow Jones, der stiger med 0,4 pct., mens S&P 500 samt Nasdaq lægger 0,2 pct. til.

Tirsdag lukkede Dow Jones og S&P 500 begge med en gevinst på under 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset steg 0,4 pct. og lukkede i rekorden 7637,86.

Signet Jewelers solgte bedre end ventet i første kvartal, viser nye regnskabstal, der blev offentliggjort før børsåbningen onsdag. Salget faldt 0,1 pct. i perioden februar, marts og april, i butikker, der har været åbent mindst et år, og her havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang på 4,3 pct.

Selskabet har i forbindelse med regnskabet foretaget en nedskrivning på 450 mio. dollar på blandt andet goodwill - der dækker værdi af brand og navn. Det har påvirket resultatet markant i første kvartal, og driften viser et minus på 574,2 mio. dollar mod et overskud på 115,3 mio. dollar i samme periode sidste år.

Knap så strålende ser det ud for fastfoodkæden Jack in the Box, efter at selskabet på en telekonference har oplyst, at en række af kædens restauranter "ikke er i god form". Kæden vil de kommende fire år remodellere 600 butikker, hvilket er nødvendigt for at kunne overleve i konkurrencen mod fastfoodkæderne CKE og Taco Bell, skriver Bloomberg News.

Jack in the Box blev grundlagt i 1951 af Robert O. Peterson i San Antonio, Californien. Her ligger hovedkontoret stadig, og det den beliggenhed, der smitter af på kædes 2200 restauranter, der især ligger på den amerikanske vestkyst. Men nu er Jack klar til også at indtage østkysten.

Aktien stiger alligevel 0,3 pct. til 83,02 dollar i de første handler.

For Facebook går det den modsatte vej, efter at det er kommet frem, at det sociale medie har delt data med fire kinesiske elektronikselskaber, heriblandt en produktionsgigant, der har tætte forbindelser til den kinesiske regering.

Det skriver The New York Times.

Den kinesiske telegigant Huawei er blandt de selskaber, som Facebook har haft en partnerskab om deling af data med. Så tidligt som i 2010 gav Facebook telegiganten privat adgang til en del af sine brugerdata.

Huawei er blevet angivet som en national trussel af repræsentanter fra den amerikanske efterretningstjeneste. Blandt andre kinesiske selskaber, der er blevet angivet, er Lenovo, Oppo og TCL, skriver mediet.

Facebook falder 1,1 pct. til 190,88 dollar onsdag morgen amerikanske tid.

/ritzau/FINANS