Amerikanske aktier rejser sig efter fem dages fald

En uventet stærk arbejdsmarkedsrapport, som både viste en overraskende stor vækst i beskæftigelsen og en større end ventet fald i arbejdsløsheden, bidrager til en en god åbning på Wall Street. Efter fem dage i træk med kursfald, sætter det amerikanske aktiemarked fredag eftermiddag endelig kursen mod nord.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks ligger efter knap 10 minutters handel 0,9 pct. højere, og tendensen er den samme for det smallere Dow Jones Industrial og det teknologitunge Nasdaq, der stiger 0,8 og 0,9 pct.

Investorerne reagerer på en arbejdsmarkedsrapport for november, der viste en vækst i beskæftigelsen uden for landbruget på 203.000 mod ventede 185.000 og et fald i arbejdsløsheden til 7,0 pct. fra 7,3 pct.

Selv om rapporten øger sandsynligheden for, at Federal Reserve snart vil skrue ned for de månedlige opkøb af stats- og boligobligationer, er det også et tegn på, at der for alvor er ved at komme gang i amerikansk økonomi. Og det er tilsyneladende den sidste tolkning, som investorerne lægger mest vægt på.

- Det ser ud til, at markedet bliver mere og mere komfortable med et nedtrapnings-scenarium, der går parallelt med en stærkere økonomi, siger Jim Russell, der er senioraktiestrateg hos U.S. Bank Wealth Management, til Bloomberg News og fortsætter:

- Det højere tal kan nemmere accepteres, fordi markedet er faldet tilbage på forventning om et tal i dag, der sandsynligvis ville være stærkere, og det fik vi selvfølgelig.