Amerikanske aktier: Opjusteringer på stribe er guf for investorerne

En stribe regnskaber og tilhørende opjusteringer kan være med til at puste de amerikanske aktier frem tirsdag, når markederne åbner. Futures for de tre ledende indeks stiger med op til 0,5 pct.

Mandag steg det brede S&P 500-indeks med 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset derimod faldt med knap 0,1 pct. Nasdaq lukkede med en stigning på 0,3 pct., og indekset nærmer sig igen rekordniveauet fra sidste uge.

Mandag lukkede indekset i knap 7842, mens rekorden fra sidste uge lyder på 7855.

OPJUSTERINGER PÅ STRIBE

Der er blandt andet kommet regnskab fra Novo-konkurrenten Eli Lilly - og det var et bedre regnskab, end mange havde ventet. Oveni krydres de gode tal for andet kvartal med en opjustering af prognosen for hele året.

Eli Lilly omsatte for 770 mio. dollar af den hurtigtvirkende insulinanalog Humalog, der er den væsentligste konkurrent til Novos Novolog. Det var en vækst på 13 pct. og mere end 80 mio. dollar bedre end forudset i markedet ifølge Bloomberg News.

GLP-1-analogen Trulicity voksede 62 pct. til 780 mio. dollar og var dermed det bedst sælgende middel. Estimatet blandt analytikerne lå på 721 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Den samlede omsætning voksede til 6,36 mia. dollar, hvor snitestimatet lå på 6,05 mia. dollar blandt de adspurgte analytikere.

For hele 2018 venter Eli Lilly nu en omsætning på 24,0 til 24,5 mia. dollar - tidligere hed spændet 23,7 til 24,2 mia. dollar.

I formarkedet stiger Eli Lilly-aktien 2,9 pct.

BIOGEN I HOPLA

En anden medicinalvirksomhed - Biogen - både solgte og tjente mere end ventet i årets andet kvartal, og der var ligeledes en opjustering til hele året med til investorerne.

Omsætningen steg 9 pct. til 3,36 mia. dollar i forhold til perioden sidste år, og det var samtidig højere end de 3,25 mia. dollar, som analytikerne havde ventet, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Den ordinære indtjening per aktie landede på 5,80 dollar i kvartalet, mens analytikerne havde sat næsen op efter 5,19 dollar på den post.

Biogen venter nu en omsætning i niveauet 13-13,2 mia. dollar mod tidligere 12,7-13 mia. dollar. Biogen-aktien stiger 6,1 pct. i formarkedet.

Hos United Technologies, der blandt andet producerer flymotorer og elevatorer, endte det samlede justerede salg på 16,71 mia. dollar i kvartalet, og det er over de 16,24 mia. dollar, som analytikerne havde ventet.

Også indtjeningen overraskede til den positive side, da United Technologies i kvartalet kunne fremvise en ordinær indtjening per aktie på 1,97 dollar. Her havde analytikerne ventet 1,85 dollar per aktie.

I forbindelse med tirsdagens regnskab justerede det amerikanske selskab desuden forventningerne til hele året. Prognosen lyder nu på en indtjening per aktie i niveauet 7,10 til 7,25 dollar mod tidligere 6,99 til 7,19 dollar.

Alligevel falder aktien 0,6 pct. i formarkedet efter regnskabet.

Også telegigant Verizon klarede sig bedre end ventet i andet kvartal, hvor omsætningen lød på 32,2 mia. dollar mod ventet 31,77 mia. dollar, mens indtjeningen per aktie lød på 1,20 dollar.

Det overgik selv den mest optimistiske analytiker, som havde ventet 1,18 dollar, mens snitestimatet var på 1,14 dollar.

Verizon-aktien stiger 0,7 pct., inden handlen går i gang.

Og når dagens handel er overstået, kan investorerne se frem til regnskaber fra blandt andet legetøjsgiganten Mattel, det sociale medie Facebook betalingsselskaberne Paypal og Visa samt bilproducenten Ford.

/ritzau/FINANS