Amerikanske aktier: IT-branchen overtog føringen på Wall Street

De amerikanske aktieinvestorer sendte det IT-tunge Nasdaq-indeks til endnu en rekord torsdag, hvor solide regnskaber i tech-sektoren tog fokus fra de mere traditionelle selskaber.

New Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Og de gode takter fortsatte i eftermarkedet, hvor IT-sværvægtere som Amazon og Google begge steg omkring 4 pct. efter overraskende stærke regnskaber.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på knap 0,1 pct. til 2388,77. Det tunge Dow Jones-indeks endte med en marginalt stigning til 20.981,33, mens Nasdaq-indekset lagde fra med et plus på 0,4 pct. og føjede endnu en rekord til de to andre opnåede i løbet af bare fire dage. Indekset lukkede i 6048,94.

Fredag morgen er de asiatiske investorer mere tilbageholdne, og der skrues også ned for begejstringen i handlen med amerikanske futures, der ligger i små minusser på under 0,1 pct.

Indtjeningen var tilbage i søgelyset, efter at skuffelsen over præsiden Trumps manglende detaljer i skattepakken, der mere virkede som prioriteter, og som vil få det svært i den budgetunderskuds-modvillige Kongres.

»De fleste investorer forventede en indbygget indtjeningsacceleration, og det er netop det, vi har set. Trods al økonomisk og geopolitisk "støj" har markedet i sidste ende reageret på den forbedrede indtjening,« siger Michael Arone, investeringschef på State Street Global Advisors i Boston.

Overskuddene i S&P 500-virksomhederen anslås at være steget med 12,4 pct. i første kvartal ifølge Thomson Reuters. Det er den højeste stigning siden 2011.

BALANCE I SEGMENTUDVIKLING

Fem af underindeksene i S&P 500-indekset lukkede med positive fortegn torsdag, mens seks udviklede sig negativt.

Værst gik det telesektoren med et fald på 1,3 pct., mens IT-branchen lå i top med en stigning på 0,6 pct.

REGNSKABER I FOKUS

Den amerikanske regnskabssæson for første kvartal topper i denne uge, og torsdag var præget af en lang række regnskaber fra de store selskaber.

Medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb leverede pæne resultater for første kvartal, og en løftet forventning til hele regnskabsåret gav sig udslag i et kurshop på 3,5 pct.

Pakkeselskabet UPS var også fremme med regnskab for første kvartal, der viste et lidt større overskud end ventet, hvilket blev belønnet med 1,1 pct. til UPS-aktien.

IT sektoren blev løftet fra start, da PayPal-aktien ramte rekordniveau oven på øgede indtjeningsudsigter og bedre end forventet kvartalsoverskud. Aktien steg 6,2 pct.

Efter børstid var der regnskab fra internetmarkedspladsen Amazon. Selskabet skovler penge ind og med en omsætningsvækst på 43 pct. var der lagt op til fest og farver i eftermarkedet, hvor aktien steg 3,9 pct.

Også internet- og teknologiganterne Google og Microsoft var kvartalsaktuelle.

Google - eller rettere paraplyselskabet Alphabet - fik et klap på skulderen på 4 pct. i eftermarkedet efter efter et solidt regnskab for første kvartal.

Microsoft derimod kom godt nok bedre ud af det forskudte tredje kvartal end ventet, men investeringerne skuffede.

Og da den underliggende forventning om, at regnskabsdataene ville blæse analytikerne omkuld ikke materialiserede sig, faldt aktien 0,5 pct. i eftermarkedet.