Amerikanske aktier har kurs mod stigninger

Regnskaber fra en stribe store selskaber kommer i fokus fra starten i den amerikanske aktiehandel tirsdag, hvor der generelt er udsigt til positive takter.

New York. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Efter en blandet udvikling mandag, hvor to ud af tre af de største indeks faldt, peger handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer, tirsdag på stigninger på omtrent 0,5-0,6 pct. for S&P 500-indekset, Nasdaq og Dow Jones.

Fokus i markedet er skiftet fra nogle af de lidt større politiske temaer til regnskaber, idet sæsonen for rapporteringer for første kvartal kører på højeste blus.

Tirsdag handler nyhederne blandt andet om medicinalselskabet Eli Lilly, Coca-Cola, Caterpillar og 3M.

ELI LILLY BELØNNES FOR POSITIV OVERRASKELSE

Førstnævnte leverede klart over forventningen med tallene for første kvartal, og aktien bliver belønnet i formarkedet.

Eli Lilly kunne ellers rapportere om et samlet salg på 5,7 mia. dollar i de første tre måneder af i år, mens analytikerne havde regnet med 5,52 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

Overraskelsen dækker over et stærkt salg af flere af de midler, der er i direkte konkurrence med Novo Nordisks diabetesmidler.

På bundlinjen hentede Eli Lilly en justeret indtjening per aktie på 1,34 dollar mod ventet 1,14 dollar blandt analytikerne, og for hele året opjusteres forventningerne til indtjeningen.

Aktien stiger med 3,3 pct. i formarkedet.

Læskedrikkæmpen Coca-Cola stiger med 0,8 pct. i formarkedet efter et regnskab for første kvartal, der viste en lidt bedre indtjening end ventet.

Coca-Cola leverede således en justeret indtjening per aktie på 0,47 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde sigtet efter 0,46 dollar.

3M STRAFFES FOR NEDJUSTERING

Knap så lyst ser det ud for konglomeratet 3M, der nok er mest kendt for sine post it-notesblokke.

Selskabet, der står bag mere end 55.000 forskellige produkter, måtte i sit regnskab for første kvartal nedjustere forventningerne efter et justeret overskud, der ellers var på linje med det ventede.

Den store amerikanske skattereform rammer dog hele årets indtjening, og derfor sænkes forventningerne til 2018 til en indtjening per aktie på 8,68-9,03 dollar fra tidligere 10,20-10,70 dollar.

Aktien falder 3,2 pct. i formarkedet.

Caterpillar er til gengæld blandt vinderne med en stigning på 4,6 pct. i formarkedet. Den er kommet i hus efter en overraskende stærk indtjening per aktie i første kvartal, hvor den post gav et justeret overskud på 2,82 dollar mod ventet 2,12 dollar blandt analytikerne.

Det blev hentet på baggrund af en omsætning på 12,9 mia. dollar mod ventet 12,0 mia. dollar.

Også selskaber som Biogen, United Technologies, Verizon, Travelers og Lockheed Martin har afleveret regnskabstal tirsdag. Efter lukketid venter der regnskaber fra blandt andet Texas Instruments og Amgen.

/ritzau/FINANS