Amerikanske aktier: Frygt for eskalerende handelskrig giver små kursfald

Foto: Shannon Stapleton

En ny salve af toldtrusler fra USA's præsident, Donald Trump, giver mindre kursfald på det amerikanske aktiemarked fra åbningen fredag.

Donald Trump har ifølge CNBC udtalt, at han er klar til at lægge told på kinesiske varer for 500 mia. dollar, hvilket stort set svarer til den samlede import fra Kina.

I forvejen har de to lande indført told på varer for 34 mia. dollar, og Trump-regeringen har tidligere i juli varslet told på varer for 200 mia. dollar, som dog ikke er implementeret.

Det brede S&P 500-indeks falder 0,1 pct. fra start, Dow Jones-aktierne dykker 0,3 pct., mens Nasdaq-indekset skiller sig ud med en mindre stigning på 0,2 pct.

- Markedet har tendens til at reagere, så snart der kommer en udtalelse om told, siger Randy Frederick, der er handelschef ved børsmægleren Charles Schwab, til Reuters.

Blandt selskaberne er der fokus på en række regnskabsaktuelle selskaber. Det gælder konglomeratet General Electric, der i andet kvartal nåede en omsætning på 30,1 mia. dollar, hvilket ifølge Bloomberg News var en anelse bedre end analytikernes forventninger på 29,38 mia. dollar.

Desuden var indtjeningen til den positive side med et overskud per aktie på 0,19 dollar mod et ventet plus på 0,18 dollar. Aktien falder alligevel 3,4 pct. fra start.

Der har også været tal fra industrikonglomerat Honeywell, der blandt andet arbejder med systemer til fly.

Honeywell nåede i kvartalet et overskud på 2,12 dollar per aktie. Det var en fremgang på 18 pct. i forhold til sidste år og samtidig bedre end det ventede resultat på 2,01 dollar.

Honeywell opjusterer forventningerne til 2018 og venter nu et overskud per aktie på 8,05-8,15 dollar mod tidligere 7,85-8,05 dollar. Aktien stiger 1,8 pct.

Softwareselskabet Microsoft er også på dagsordenen, da selskabet torsdag aften offentliggjorde regnskab.

Selskabet kom gennem sit fjerde kvartal med en justeret indtjening per aktie på 1,14 dollar, mens omsætningen steg 17 pct. til 30,1 mia. dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,08 dollar og en omsætning på 29,2 mia. dollar. Investorerne kvitterer ved at sende aktien frem med 3 pct.

Blandt de store teknologiaktier er også Facebook i fokus, efter at finanshusene Stifel og Piper Jaffray har løftet kursmålet for aktien. Aktien stiger 0,5 pct. fra start.

/ritzau/FINANS