Amerikanske aktier: Frygt for effekt af handelskrig presser formarkedet

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST/Ritzau Scanpix

Der er lagt op til en negativ åbning på de amerikanske aktiemarkeder torsdag middag, hvor frygt for effekten af den amerikansk-kinesiske handelskrig presser futures på de ledende indeks.

De handles med fald på 0,1 pct. for S&P 500-futuren, mens futuren på Dow Jones-indekset falder 0,3 pct., og Nasdaq-futuren også falder 0,1 pct.

Bekymringerne for handelskrigen har fået fornyet kraft efter nedjusteringen fra den tyske bilkoncern Daimler, der har henvist til skadevirkningerne af højere afgifter på de biler, som Daimler eksporterer fra sin produktion i USA til Kina som årsag. Daimler er det første større selskab, der forholder sig så konkret til krigstruslen.

På selskabsplan vil dagens handel give opmærksomhed til blandt andet Micron Technology, der er USA's største producent af hukommelseschips. Selskabet har offentliggjort en stærk prognose med fokus på bred og stabil efterspørgsel efter produkterne. I formarkedet falder aktien 0,5 pct. efter et plus på 3 pct. i tirsdagens eftermarked.

Derudover kan handlerne søge inspiration i eftermiddagens amerikanske nøgletal, som omfatter tilgangen af nytilmeldte ledige i sidste uge med et Bloomberg-estimat på 220.000 nye ledige. Samtidig offentliggøres Philadelphia Feds konjunkturindeks, som ventes at falde til 29,0, mens de ledende indikatorer, som kommer på tapetet senere på eftermiddagen, ventes at være uændrede.

/ritzau/FINANS