Amerikansk storbank rammer under forventningerne

Den amerikanske storbank Citigroup har mandag før børsåbningen leveret et blandet regnskab for fjerde kvartal, hvor indtægterne var lavere end ventet, mens indtjeningen til gengæld landede over analytikernes forventninger.

I formarkedet ligger Citigroups aktie mandag ved 14.15-tiden 2,1 pct. lavere.

I oktober, november og december genererede Citigroup indtægter for 17,1 mia. dollar, hvilket var en halv milliard lavere end analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 17,6 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie var med 1,61 dollar imidlertid bedre end analytikernes forventninger på 1,55 dollar, fremgår det af Bloomberg News.

Afvigelsen på indtægtssiden skyldes blandt andet et fald i indtægterne fra rentehandel på 21 pct. i forhold til året før til 1,94 mia. dollar. På den post var der ventet indtægter på 2,23 mia. dollar.

Indtægter fra aktiehandel steg 18 pct. fra samme kvartal året før til 668 mio. dollar, hvilket var tæt på det ventede niveau på 672 mio. dollar.

Endvidere faldt omsætningen fra Investment Banking med 1 pct. på årsbasis til 1,28 mia. dollar mod et estimat på 1,18 mia. dollar.

/ritzau/FINANS