Amerikansk nyhedsbureau laver kæmpe brøler: Sælger Apple til Google for peanuts

En række helt skæve telegrammer fra den amerikanske nyhedsformidler Dow Jones sendte kortvarigt Apple i armene på Google for en tåbelig lille sum på blot ni milliarder dollar. Det er særlig skørt, fordi Apples reelle markedsværdi er på over 800 milliarder dollar. Dow Jones har siden undskyldt forklaret bummerten med, at nyhedsbureauet har været ramt af en teknisk fejl.

En række helt skæve telegrammer fra den amerikanske nyhedsformidler Dow Jones sendte kortvarigt Apple i armene på Google. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND, LOIC VENANCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det må have givet et lille sæt i børsmæglere verden over, da det anerkendte amerikanske nyhedsbureau Dow Jones med en række nyhedsoverskrifter tirsdag sendte Apple i armene på Google for et forsvindende lille beløb på blot ni milliarder dollar.

Men nok også kun et lille sæt. For den påståede købspris på Apple er så tosset lav, at enhver lynhurtigt kunne regne ud, at der måtte være tale om en fejl. Apple har i dag en markedsværdi på over 800 milliarder dollar.

Om den fejlagtige historie ramte gaden på grund af hacking, eller om en intern test af nyhedsbureauets systemer simpelthen er løbet løbsk er uklart. Dow Jones har dog erkendt, at nyhedsbureauet har klokket i det og forklarer, at virksomhedens nyhedstjeneste har været ramt af en »teknisk fejl.«

Den fejlagtige historie fra Dow Jones havde i øvrigt det noget absurde tvist, at salget af Apple til Google angiveligt skulle være sket på baggrund af et ønske fra den nu afdøde Apple-grundlægger Steve Jobs, der i sit testamente skulle have foreslået, at Google skulle købe Apple.

Apple blev i foråret det første selskab nogensinde, der ramte en børsværdi på mere end 800 milliarder dollar - eller næsten 5100 milliarder kroner. Det skete, da selskabets aktiekurs skød i vejret i maj, hvor det kom frem, at den legendariske investor Warren Buffetts selskab, Berkshire Hathaway, havde købt yderligere op i Apple.

Ved indgangen til 2017 var værdien af Berkshire Hathaways investering i Apple på omkring 48,3 milliarder kroner, men med forårets opkøb fik selskabet samlet set aktier i Apple for godt 130 milliarder kroner.