Amerikansk kredithak sender låneomkostninger i vejret

Kreditvurderingsinstitutterne nedgraderer kreditværdigheden hos amerikanske virksomheder i det højeste tempo siden finanskrisen.

Foto: JUSTIN LANE. Standard & Poor's.
Læs mere
Fold sammen

Standard & Poor's (S&P) har i årets første ni måneder nedgraderet 297 selskaber, mens kun 172 selskaber er blevet opgraderet, skriver Wall Street Journal.

Udviklingen betyder, at investorerne kræver en højere rente på obligationer, hvilket sender de effektive låneomkostninger i vejret, og det er med til at stille spørgsmålstegn ved styrken af det økonomiske opsving.

Den negative tendens ventes at vise sig, når USA for alvor indleder den forestående regnskabssæson. Analytikere venter faldende indtjening hos flertallet af store amerikanske virksomheder, og det er ikke sket siden 2009.

I junk-kategorien er der blevet uddelt nedgraderinger til blandt andre internetudbyderen Sprint og hotel- og casinokæden Wynn Resorts. Men også højt ratede selskaber som McDonald's og Mattel har i år fået et hak i kreditværdigheden.

- Vi ser, at svagheden breder sig til flere og flere sektorer i USA. Nu er det ikke længere begrænset til råvaresektoren, siger Diane Vazza, der er obligationschef hos S&P, til Wall Street Journal.