Amerikansk kemikaliekæmpe har fremgang i plastiksalget

Amerikanske Dow Chemicals, der er en af USA's største koncerner inden for den kemiske industri, har præsteret en indtjening i tredje kvartal, som overgår analytikernes forventninger.

Foto: MIRA OBERMAN.
Læs mere
Fold sammen

Det er marginerne i selskabets plastikdivision, der trækker regnskabet op og mere end opvejer for nedgangen i indtjeningen fra svage landbrugsmarkeder.

Det fremgår af Dow Chemicals regnskab for tredje kvartal, skriver Bloomberg News.

Nettoindtjeningen steg til 1,09 dollar per aktie fra 71 cent i samme periode sidste år. Indtjeningen justeret for særlige poster endte på 82 cent, hvilket overgik analytikernes forventninger på 69 cent ifølge data indsamlet af Bloomberg. Tilgengæld oplevede Dow Chemicals et fald i salget på 16 pct. til 12 mia. dollar, hvilket ikke levede op til de af analytikerne ventede 12,4 mia. dollar.

Marginerne fra polyethylen og andre former for plastik, som udgør Dow Chemicals største forretningsområde, steg på grund af et fald i prisen på komponenter, som raffineres af råolie. Og indtjeningen fra plastiksalget var nok til at opveje for tabene i selskabets landbrugsdivision, som producerer insekticider og herbicider til landmænd.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Dow Chemicals melder desuden ud, at koncernen er gået i gang med at undersøge sine muligheder inden for landbrugsdivisionen. Samtidig oplyser kemikaleproducenten torsdag videre, at selskabet vil omstrukturere et joint venture i Kuwait over de kommende ni måneder.

Aktien stiger 3,2 pct. til 47,48 dollar i det amerikanske formarked.