Amerikansk kapitalfond byder på Nets

Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman byder 165 kr. pr. aktie for Dankortejeren Nets, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen. 46 pct. af de nuværende aktionærer har valgt at acceptere tilbuddet. Bestyrelsen anbefaler tilbuddet.

Den første reaktion på det store købstilbud på Nets er, at prisen er fair. Det mener Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, efter den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman tidligere mandag bød 165 kr. pr. aktie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman byder 165 kr. pr. aktie for Dankortejeren Nets, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

46 pct. af de nuværende aktionærer – herunder kapitalfondene Bain og Advent - har valgt at acceptere tilbuddet. Bestyrelsen anbefaler tilbuddet.

»Vi mener, at tilbuddet repræsenterer en attraktiv værdi for aktionærerne,« udtaler bestyrelsesformand Inge Hansen i meddelelsen.

Tilbuddet svarer til en præmie på 27 pct. i forhold 30. juni 2017, som var dagen før selskabets første gang bekræftede interessen fra Hellman & Friedman.

»Efter vi har overvejet alle muligheder, blandt andet at forblive børsnoteret, er vi tilfredse med tilbuddet om 165 kr. pr. aktie til alle aktionærer,« skriver Inge Hansen.

De to amerikanske kapitalfonde Bain og Advent købte i 2014 Nets for ca. 17 mia. kr. efter en række danske banker havde opbygget selskabet. I 2016 blev virksomheden børsnoteret til omkring 30 mia. kr.

Ikke overraskende mener Hellman & Friedman også, at tilbuddet er attraktivt for aktionærerne.

»Vores 100 procent kontante overtagelsestilbud repræsenterer en attraktiv præmie for aktionærerne i Nets på et tidspunkt, hvor forretningen står over for en række usikkerhedsfaktorer, som vil kræve væsentlige investeringer, der bedre kan gennemføres som ikke-børsnoteret virksomhed. Vi er utroligt glade for, at bestyrelsen har besluttet at anbefale vores tilbud,« udtaler Stefan Götz, adm. direktør i Hellman & Friedman, i en separat meddelelse.

Handlen vil sandsynligvis vise sig at blive det største europæiske opkøb fra en kapitalfond i fire år. Handlen ville også være den seneste af flere inden for branchen for betalingsservices. I begyndelsen af august kom en aftale på plads om, at amerikanske Vanitiv – der i samme branche som Nets – køber Worldpay, der er en britisk betalingsformidler. Prisen tegner til at ende på godt 75 mia. kr.

Nets har været flittigt i medierne siden børsnoteringen sidste år på grund af det i dansk sammenhæng helt usædvanlige optionsprogram, som aldrig har haft et lignende omfang i Danmark nogensinde.

Samlet står 70 af de mest fremtrædende medarbejdere i Nets til at dele et beløb, som kan krydse to milliarder kr. Alene topchef Bo Nilsson stod ved noteringen til at tjene et beløb på over en halv milliard kr.