Amerikansk hedgefond satser flere millioner på Pandora-kursfald

Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske hedgefond Coatue Management bliver ved med at øge sin investering i kursfald for Pandora-aktien, der har haft et hårdt 2017 på aktiemarkedet som følge af bekymringer om smykkeselskabets fremtidige vækst.

Ifølge en indberetning til Finanstilsynet har Coatue Management nu shortet 2,09 pct. af Pandora-aktierne.

Andelen er løbende blevet øget, siden hedgefonden første gang meldte sig på banen i februar. Samlet har Coatue Management shortet aktier for 1,5 mia. kr.

Ritzau Finans har tidligere forsøgt at få et interview med Coatue Management om baggrunden for shortpositionen i Pandora, men hedgefonden har ingen kommentarer til sine investeringer.

Coatue Management er ikke den eneste hedgefond, der har investeret i kursfald for Pandora-aktien. Samlet har fem hedgefonde shortet 5,33 pct. af Pandora-aktierne, hvilket svarer til 3,8 mia. kr.

Det samlede tal er højere, men er ikke offentligt tilgængeligt, fordi man som investorer ikke behøver at oplyse shortpositionen, hvis den er under 0,5 pct., som er grænsen for, hvornår man skal indberette til Finanstilsynet.

Når man går short i en aktie, låner man en aktie, sælger den og håber så at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs. Senere afleverer man igen aktien og scorer så differencen minus et gebyr for at have lånt aktien, såfremt den er faldet.

Investorerne har de seneste måneder været bekymret for Pandoras vækst på de vigtige markeder i USA og Storbritannien, ligesom salget af charms ikke har vist samme vækst som tidligere, og det har kostet på aktiekursen.

De seneste to dage har aktien haft medvind af, at både direktør Anders Colding Friis og næstformand Christian Frigast har købt større portioner aktier i selskabet. Det er af nogle investorer blevet tolket som et signal om, at kursen er kommet for langt ned.

Pandora-aktien steg 3,3 pct. tirsdag, og onsdag stiger aktien 1,9 pct. til 631,50 kr. For året lyder kursfaldet fortsat på 31,6 pct.

/ritzau/FINANS