Amerikansk energipakke vedtaget i udvandet udgave

Det amerikanske Senat vedtog i aftes en udvandet udgave af den omdiskuterede energipakke med stort flertal. Det skriver New York Times.

Vedtagelsen kom i hus, efter at det lykkedes olieindustrien og forsyningsselskaberne at få pillet en milliard-skat ud af forslaget.

Energipakken indeholder dog stadig et kraftigt incitament til produktion af bio-fuel og også den kritiserede ny standard for energieffektivitet i biler kom igennem Senatet. Til gengæld blev målet om at 15 pct. af elektriciteten skal komme fra bæredygtig produktion i 2020 tabt på gulvet for at sikre de republikanske stemmer

Energipakken blev vedtaget med 86 stemmer for mens blot 8 stemte imod.

Med bortfaldet af olieskatterne og de faste mål for bæredygtig el, er der stor sandsynlighed for, at også præsident Bush sætter sin signatur på pakken, der derved bliver til lov. Først skal energipakken dog behandles i Repræsentanternes Hus nok engang, men det anses som værende givet, at den reducerede pakke bliver vedtaget med stort flertal.

Pakken lægger op til, at der skal produceres 36 mia. gallons bio-benzin om blot 15 år, hvilket skal ses i lyset af den nuværende produktion på 5 mia. gallons årligt. Og det skal ske ikke mindst gennem andengenerations-metoden på basis af cellulose.