Amerikansk børsdebutant brager i vejret på første handelsdag

Jeff Simmons, der er adm. direktør i Elanco, markerer selskabets børsdebut med et slag på New York Stock Exchanges klokke torsdag d. 20. september 2018. REUTERS/Brendan McDermid/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Amerikanske Elanco Animal Health fik torsdag debut på børsen i USA. Og hvilken debut. Aktien steg med hele 50 pct. til 36 dollar per aktie.

Elanco, som producerer helseprodukter og medicin til både produktionsdyr og kæledyr, blev ellers solgt til en udbudskurs på 24 dollar. Udbudskursen indikerede dog allerede, at der var tale om en populær aktie, for indledningsvist havde man udbudt den i et interval mellem 20 og 23 dollar.

Ifølge Bloomberg News er investorerne tiltrukket af høje indtjeningsniveauer i sektoren, og man har set, at andre tidligere børsnoteringer har klaret sig rigtig godt. Eksempelvis har konkurrenten Zoetis set sin kurs stige fra 26 til næsten 90 dollar siden sin IPO i 2013.

I alt blev der udbudt aktier for 1,5 mia. dollar i Elanco i forbindelse med børsnoteringen, og med torsdagens kursstigning har selskabet en samlet markedsværdi på knap 13 mia. dollar.

/ritzau/FINANS