Amerikanere øger væddemål på kursfald i Pandora

Selv om enkelte investorer har mindsket troen på yderligere kursfald i Pandora-aktien, så fortsætter den amerikanske hedgefond AQR Capital Management med at spekulere på dårligere tider for den danske smykkeaktie.

Foto: Liselotte Sabroe. Arkivfoto. Pandoras hovedkvarter på Havneholmen. Fotograferet 6. februar 2017.
Læs mere
Fold sammen

Det hænger sammen med, at AQR Capital Management har shortet 0,80 pct. af aktierne i Pandora, viser en indberetning til Finanstilsynet. For knap to uger siden havde hedgefonden til sammenligning shortet 0,71 pct. af aktierne.

Mandag viste en anden indberetning til Finanstilsynet, at hedgefonden Lone Pine Capital, der ligeledes er fra USA, omvendt havde reduceret sin andel af shortede aktier i smykkevirksomheden til 1,46 pct. fra tidligere oplyste 1,65 pct.

Samlet har fem hedgefonde i øjeblikket shortet 5,45 pct. af Pandora-aktierne, hvilket svarer til 4,1 mia. kr.

Det samlede tal er højere, men er ikke offentligt tilgængeligt, fordi man som investorer ikke behøver at oplyse shortpositionen, hvis den er under 0,5 pct.

Når man går short i en aktie, låner man en aktie, sælger den og håber så at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs.

Investorerne har i år været bekymret for Pandoras vækst i USA og Storbritannien, mens salget af charms - der ikke har vist samme vækst som tidligere - også har skabt nervøsitet.

Pandora-aktien stiger tirsdag eftermiddag 2,7 pct. til 658,50 kr., men var tidligere på dagen oppe med næsten 5 pct. I år er aktien faldet 28,7 pct.