Amerikanere giver op efter tre måneders forsøg på at købe Akzo Nobel

Amerikanske PPG Industries har efter godt tre måneders offentlige tilnærmelser opgivet af købe hollandske Akzo Nobel. Det fortæller amerikanerne i en meddelelse torsdag.

PPG kom med tre tilbud, senest på omkring 27 mia. euro (200 mia. kr.), i løbet af marts og april, men Akzo Nobels bestyrelse afviste hver gang en potentiel handel.

- Vi håbede, at Akzo Nobels bestyrelse gennem denne proces kunne se værdien af vores overbevisende tilbud om at kombinere vores to fantastiske virksomheder og skabe væsentlig værdi til aktionærerne og en mere bæredygtig fremtidig forretning, udtaler Michael McGarry, formand og direktør i PPG, i en meddelelse.

Det seneste bud lød på 96,75 euro per aktie i en kombination af kontanter og PPG-aktier. Det fik Akzo Nobels kurs til at stige til over 80 euro på børsen i Amsterdam, men bestyrelsens skepsis har senere udvisket den stigning. Torsdag koster Akzo Nobel-aktien 73,60 euro mod godt 74,85 euro tidligere på dagen inden beskeden fra PPG.

Akzo Nobels top har hele tiden fastholdt, at selskabet, der er en af Europas største inden for kemikalier og maling, vil kunne klare sig bedre på egen hånd.

/ritzau/FINANS