Ambu, Unibrew og Simcorp kommer ind i C25-indekset

Der er udskiftning i C25-indekset 18. juni, og ind kommer Ambu, Royal Unibrew og Simcorp, mens der bliver sagt farvel til NKT, TDC og Nets.

Der er udskiftning i C25-indekset 18. juni, og ind kommer Ambu, Royal Unibrew og Simcorp, mens der bliver sagt farvel til NKT, TDC og Nets. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet bag fondsbørsen i København, Nasdaq OMX.

C25-indekset er det toneangivende danske aktieindeks og består af de 25 mest handlede danske aktier med størst handelsbare markedsværdi.

Indeksets medlemmer udvælges ud fra de 35 største aktier målt på markedsværdi i fri handel, hvorefter de 25 mest handlede papirer indlemmes i indekset. C25 bliver justeret to gange om året - i juni og december.

Nets blev tidligere i år solgt til den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman og er siden blevet afnoteret, hvorfor aktien af naturlige årsager ryger ud.

Det samme gælder TDC, der blev afnoteret for få dage siden efter salget til de tre danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investeringsbank Macquarie.

NKT er stadig på børsen, men er røget ud af top 25 efter et hårdt 2018 på aktiemarkedet, hvor kursen er faldet 30 pct.

Ambu og Simcorp har haft et stærkt 2018 med kursstigninger på henholdsvis 85 pct. og 48 pct., mens Unibrew har lagt 22 pct. på kursen.

Hos børsmægleren Nordnet vurderer investeringsøkonom Per Hansen, at det er positivt for et selskab at komme i C25-indekset, men at man ikke skal overvurdere betydningen.

»Det er bevægelsen op til, at man kommer ind i indekset, der er det store ryk. Så kan der godt være en smule i tiden efter, der kan give lidt, hvis nogle investorer skal have justeret deres porteføljer i forhold til sammensætningen, men det er begrænset,« sagde han onsdag til Ritzau Finans.