Ambu: Formodentlig kun periodeforskydning i USA - dir. (Opd)

 

Engangseffekten forårsaget af, at Ambu ikke vil sælge med rabat for at nå budgetmål i USA, vil formodentlig blive indhentet næste år, vurderer direktør i Ambu K.E. Birk over for RB-Børsen.

 

- Jeg tror at størstedelen af de kunder, der nu ikke får rabat, vil vende tilbage og købe vores produkter næste år, således at der kun bliver tale om en engangseffekt i år, siger han. Han understreger at der er tale om fast samarbejdspartnere.

 

- Jeg var i USA i sidste uge, hvor den amerikanske ledelse meddelte mig, at de kun kunne nå målene ved at sælge med rabatter. De forklarede jeg dem, at det ville jeg lige tænke over, forklarer direktøren. Da han havde tænkt færdigt besluttede han ikke at ville sælge med store rabatter for at nå målene, og det meddelte han så ledelsen.

 

Om det får ledelsesmæssige konsekvenser i USA ønsker K.E.Birk ikke at udtale sig om.

 

Ambu meddelte mandag, at Ambu havde konstateret, at opnåelsen af den forventede omsætning i USA i august og september 2007 er baseret på væsentlige rabatter til nogle store kunder. Ambu har besluttet ikke at gennemføre dette salg.

 

Det gav en nedjustering af forventningerne til omsætning og driftsoverskud for regnskabsåret 2006.

 

Ambu nedjusterer forventningerne til omsætningen i regnskabsåret 2006/07 med en engangseffekt fra i niveauet 750 mio. kr. til i niveauet 715 mio. kr., og driftsoverskuddet (EBIT) reduceres fra ca. 97 mio. kr. til ca. 74 mio. kr. før regulering for engangseffekten af medarbejderaktieordningen på ca. 5 mio. kr.

 

Udviklingen i USA vil blive yderligere uddybet i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten for 3. kvartal 2006/07 den 29. august, oplyste Ambu.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )